Zašto je korisno piti alkalnu ioniziranu vodu

Zašto je korisno piti alkalnu ioniziranu vodu

PH naše krvi u idealnom bi slučaju trebao biti 7,365. Na toj blago lužnatoj pH razini naše tijelo optimalno funkcionira. No, poput gravitacije, hrana nas neprestano gura prema kiselosti. Da bi postigli ravnotežu, liječnici preporučaju 80/20 mješavinu alkalnih i kiselih namirnica. Kao što ćete otkriti, osim ako ste Popaj koji jede samo špinat, blitvu i brokulu, ovo pravilo nije lako slijediti.

Čak ako i konzumiramo savršenu hranu, probavni proces će uvijek stvarati organske kisele otpadne tvari koje trebamo odstraniti i ponovo uspostaviti alkalnu ravnotežu. Također je važno spomenuti, od svih čimbenika koji doprinose kiselosti, stres je najvažniji i najučestaliji. On može neutralizirati i prekiseliti čak i alkalnu prehranu samo jednom navalom adrenalina.

  • Dugotrajna kiselost je poput hrđe, nagriza naše tkivo, vene i arterije. Prekida sve stanične aktivnosti, od kucanja srca do načina na koji razmišljamo
  • Prekomjerna kiselost utječe na sam život i uzrokuje gotovo sve bolesti i bolesna stanja, uključujući srčane udare i rak, prerano starenje i pretilost
  • Naših 75 trilijuna stanica iznutra je blago kiselo, a okruženo je blago alkalnom intersticijskom tekućinom. Ova oprečnost je od velike važnosti za kemijsku razmjenu ili razmjenu energije. Zbog kiselosti organizma ta razmjena se smanjuje i to je jedan od razloga zašto mnogim ljudima nedostaje energije
  • Prekomjerna kiselost slabi sve naše sustave i prisiljava tijelo da uzima minerale iz vitalnih organa i kosti kako bi neutralizirala kiselinu i sigurno je uklonila iz tijela. Tijelo stvara kolesterol (nakupine masnoće) kako bi sigurno pohranilo smrtonosne kristalizirane kisele otpadne tvari daleko od vitalnih organa jetre, srca i bubrega. "Pretilost je problem kiselosti, masnoća nam spašava život", objašnjava dr. Robert Young.

Alkalna ionizirana voda pomaže da neutraliziramo učinke nakupljanja kiseline u tijelu, glavnog uzroka degenerativnih bolesti i starenja.

"Konzumiranje prave vrste vode od vitane je važnosti za detoksifikaciju tijela od kiselih otpadnih proizvoda i jedan je od najučinkovitijih zdravstvenih tretmana koji nam stoje na raspolaganju."


"Mnogi znanstvenici preporučaju da pijemo 8-10 čaša alkalne vode na dan. To je jedna od najjednostavnijih i najučinkovitijih stvari koje možete učiniti u borbi protiv cijelog niza bolesti. Zanimljivo je primijetiti da u Japanu profesionalne sportske ekipe piju alkalnu vodu kako bi poboljšale svoj učinak.."

Alkalna voda može usporiti proces starenja, koji je postepen proces nakupljanja kiselih otpadnih tvari. Vrlo je učinkovita jer voda prodire duboko kako bi razgradila otrove i odstranila ih iz tijela. Također kisele otpadne tvari, kao što je mliječna kiselina, koje su netopive u neutralnoj vodi postaju topive u alkalnoj vodi i mogu se lako odstraniti iz tijela pijenjem alkalne vode.
Alkalna ionizirana voda je voda za piće kakva bi trebala biti i kakva jest u najboljim prirodnim vodama kao što su glacijalne vode u netaknutoj prirodi.

Primjena alkalne vode - Saznajte više>

Zatražite dodatne informacije, mjerenja kvalitete vode; 091 1580 456